Ekološka proizvodnja povrća
Ekološka poljoprivreda je više od metode uzgoja; to je filozofija koja potiče očuvanje tla, vode i biološke raznolikosti. U ovom tečaju, naučit ćete kako primijeniti ove principe kako biste stvorili vrt koji je produktivan, održiv i u skladu s prirodom. Kroz praktične primjere, steći ćete iskustvo i vještine koje će vam omogućiti da s povjerenjem započnete ili unaprijedite svoj ekološki vrt. Naš stručni voditelj pružit će vam smjernice i podršku kako biste uspješno primijenili sve što naučite. Pridružite nam se i postanite dio pokreta za održivu budućnost. Naučite kako uzgajati povrće koje je dobro za vas, vaše voljene i naš planet. Vaša avantura u ekološkoj poljoprivredi počinje ovdje!
Sektor: Poljoprivreda, prehrana, veterina
Vrsta programa: osposobljavanje
Uvjeti upisa:
- Punoljetnost
- Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
Trajanje programa:
- 150 sati
Završetkom ovog programa stječete 6 HRROO (CSVET) bodova.
Kompetencije koje se stječu programom:
- planiranje i priprema povrtnjaka za ekološku proizvodnju definirane povrćarske kulture na siguran način u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša
- samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla koristeći osnovnu opremu i alate u skladu s ekološkim standardima
- predložiti povrtne kulture poštujući agroekološke uvjete
- predložiti mjesto, oblik i veličinu povrtnjaka te planirati ambalažu prikladnu za pakiranje po ekološkim principima
- steći temeljne kompetencije za proces ekološke proizvodnje povrća
- uspješno primijeniti biljno-uzgojne zahvate u povrćarskoj proizvodnji
- provoditi sjetvu-sadnju povrćarskih kultura
- provoditi mjere njege prema zahtjevima pojedine kulture
- prepoznati bolesti i štetnike na povrćarskim kulturama
- primijeniti odgovarajuće ekološke mjere zaštite
- odrediti zrelost plodova i vrijeme berbe prema cilju proizvodnje
- provesti postupak sortiranja i pakiranja, uskladištenja povrća u skladu s ekološkim principima povrćarske proizvodnje
Cilj prvog modula je stjecanje osnovnih znanja i vještina potrebnih za obavljanje radnih zadaća u procesu proizvodnje povrća: planiranje i priprema povrtnjaka za ekološku proizvodnju definirane povrćarske kulture na siguran način u skladu s pravilima zaštite na radu, zaštite zdravlja i okoliša. Polaznici će samostalno izvoditi osnovnu i dopunsku obradu tla koristeći osnovnu opremu i alate u skladu s ekološkim standardima, predložiti povrtne kulture poštujući agroekološke uvjete, predložiti mjesto, oblik i veličinu povrtnjaka te planirati ambalažu prikladnu za pakiranje plodova po ekološkim principima. Cilj drugog modula je polaznicima omogućiti stjecanje temeljnih kompetencija za proces ekološke proizvodnje povrća.
Naziv potvrde po završetku: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja povrća (upis u e-radnu knjižicu)
HZZ VAUČER ZA OBRAZOVANJE ZAPOSLENIH I NEZAPOSLENIH OSOBA: Program je u potpunosti pokriven vaučerom.
PRIJAVITE SE ODMAH: Vaša budućnost počinje ovdje! Zatraži ponudu putem: info@cuk.hr ili na 043/241-298.
Zanima vas Ekološka proizvodnja povrća?
Pošaljite nam upit za dodatne informacije i prijavu